Hydroseeding met slang voor secure werk

Hydroseeding door middel van Flexterra HP-FGM

Diverse toepassingen

Veelzijdig in toepassing

Flexterra HP-FGM™ biedt effectieve bescherming op kale bodems tijdens rustperiodes, zoals de winter of langdurige droge perioden, wanneer kieming moeilijk is. Het creëert optimale groeiomstandigheden doordat het zaad en de voedingsstoffen op hun plaats blijven, wat een bevorderlijke omgeving creëert voor kieming en opkomst van vegetatie.

De duurzaamheid van planten wordt gegarandeerd door Flexterra HP-FGM™. Opkomende beplanting heeft behoefte aan vocht en voedingsstoffen dicht bij het oppervlak. Dankzij de uitzonderlijke absorptie-eigenschappen van Flexterra HP-FGM™ gedijt begroeiing beter en is het beter bestand tegen milieubelasting.

Flexterra HP-FGM™ kan worden toegepast op diverse ondergrondsoorten, zoals hellingen, waterwegen, kustlijnen, stortplaatsen, fijne grasmatten en meer. Het gebruik van deze technologie vereist geen ingewikkelde precisieafwerking en uitgebreide grondvoorbereiding, wat resulteert in lagere totale kosten dan die bij standaard anti-erosiematten. Bovendien kan Flexterra HP-FGM™ snel worden aangebracht, zelfs onder natte omstandigheden.

De veelzijdigheid van Flexterra HP-FGM™ maakt het geschikt voor uitgebreide beplanting. Het biedt bescherming en ondersteuning, zelfs voor langzaam opkomende plantensoorten zoals foeragegrassen, fijn gras, struiken, ruigtekruiden en andere planten.

Met Flexterra HP-FGM™ kiest u voor een innovatieve en kosteneffectieve oplossing om erosie te bestrijden, optimale groeiomstandigheden te bevorderen en duurzaamheid van planten te waarborgen. Green Design Engineering staat klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het gebruik van deze geavanceerde technologie voor diverse toepassingen. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe Flexterra HP-FGM™ kan bijdragen aan het succes van uw projecten.

Flexterra in de praktijk

Vanaf het water

Vanaf het water

Langs de Zuid-Willemsvaart te Smeermaas was het talud dermate steil ( 1 : 0,75 ) dat er gezocht werd naar een erosie werende oplossing. In een vroeg stadium zijn wij reeds benaderd om hiervoor een passende oplossing aan te dragen. Wij hebben voor dit werk geadviseerd om 45 kg Flexterra te gebruiken.

Waterretentie bekken

Waterretentie bekken

Bij het graven van waterretentiebekken komt men al snel op humus en voedingsarme ondergrond. Tevens zijn de vaak wat steilere hellingen moeilijk in te zaaien.
Flexterra is uitermate geschikt om dit soort hellingen in te zaaien met gras en of bloemenmengsels.

brochure
Hydroseeding met Flexterra

Wilt u meer lezen over Flexterra?

Download gratis onze brochure.

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.