Hydroseeding van retentie bekken.

Flexterra in de praktijk

Waterretentie bekken

Flexterra HP-FGM™

Project:

Het graven van waterretentiebekken kan vaak leiden tot het blootleggen van humusarme en voedingsarme ondergronden. Daarnaast kunnen de steilere hellingen bij deze bekken moeilijk zijn om in te zaaien. Gelukkig biedt Flexterra hier een uitstekende oplossing voor.

Flexterra is uitermate geschikt voor het inzaaien van dit soort hellingen met gras en/of bloemenmengsels. Het is speciaal ontworpen om erosie te bestrijden en optimale groeiomstandigheden te creëren, zelfs op uitdagende terreinen. Door gebruik te maken van Flexterra kunnen we effectief gras en bloemenmengsels inzaaien op de humusarme en voedingsarme ondergronden rondom de waterretentiebekken.

Dankzij de unieke samenstelling van Flexterra blijft het zaad stevig op zijn plaats en zorgt het voor versnelde kieming met minimale uitspoeling. Dit maakt het mogelijk om de hellingen rondom de waterretentiebekken succesvol te beplanten en te beschermen tegen erosie.

Of het nu gaat om het inzaaien van gras voor stabilisatie of het inzaaien van bloemenmengsels om het landschap te verfraaien, Flexterra is een betrouwbare keuze voor waterretentiebekken met uitdagende hellingen. Met onze ervaring en expertise kunnen we u helpen om duurzame en effectieve oplossingen te realiseren voor het inzaaien van deze gebieden.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over hoe Flexterra kan bijdragen aan het succesvol inzaaien van waterretentiebekken en andere uitdagende terreinen. Wij staan klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij uw projecten voor erosiebestrijding en het bevorderen van groene landschappen.

brochure
Hydroseeding met Flexterra

Wilt u meer lezen over Flexterra?

Download gratis onze brochure.

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.