over-flexterra

Hydroseeding door middel van Flexterra HP-FGM

Diverse toepassingen

Veelzijdig in toepassing

Biedt bescherming op de kale bodem tijdens periodes van rust. Bijvoorbeeld in de winter of in langdurige droge periodes, wanneer kieming onmogelijk is. Flexterra HP-FGM creëert optimale groeiomstandigheden. Het zaad en de voedingsstoffen blijven op de plaats. Zo ontstaat een omgeving die voor kieming en opkomst bevorderlijk is.

Garandeert duurzaamheid van planten. Opkomende beplanting heeft behoefte aan vocht en voedingsstoffen dicht aan het oppervlak. De uitzonderlijke absorptie-eigenschappen van Flexterra HP-FGM zorgen voor begroeiing die beter tegen milieubelasting bestand is.

Kan worden toegepast op alle ondergrondsoorten. Van hellingen, waterwegen en kustlijnen tot stortplaatsen, fijne grasmatten en meer. Voor hydroseeding met Flexterra HP-FGM zijn precisieafwerking en omvangrijke voorbereiding van de grond onnodig. En dat tegen lagere totale kosten dan standaard anti-erosiematten met zich meebrengen. Flexterra HP-FGM kan snel worden aangebracht – zelfs onder natte omstandigheden.

Is geschikt voor uitgebreide beplanting. Elke plant heeft zo zijn eigen aanpak nodig. Flexterra HP-FGM beschermt en ondersteunt zelfs de meest langzaam opkomende soorten. Denk aan foeragegrassen, fijn gras, struiken, ruigtekruiden en andere planten.

Flexterra in de praktijk

Vanaf het water

Vanaf het water

Langs de Zuid-Willemsvaart te Smeermaas was het talud dermate steil ( 1 : 0,75 ) dat er gezocht werd naar een erosie werende oplossing. In een vroeg stadium zijn wij reeds benaderd om hiervoor een passende oplossing aan te dragen. Wij hebben voor dit werk geadviseerd om 45 kg Flexterra te gebruiken.

Waterretentie bekken

Waterretentie bekken

Bij het graven van waterretentiebekken komt men al snel op humus en voedingsarme ondergrond. Tevens zijn de vaak wat steilere hellingen moeilijk in te zaaien.
Flexterra is uitermate geschikt om dit soort hellingen in te zaaien met gras en of bloemenmengsels.

brochure
home

Wilt u meer lezen over Flexterra?

Download gratis onze brochure.

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.